18 Temmuz 2009 Cumartesi

UMUT Hayat Akan Bir Sudur



Yazar: Ayşe Kulin
Yayınevi: EVEREST YAYINLARI
Yayın Yılı: 2009
Sayfa Sayısı: 381
Arka Kapak:
Osmanlı’nın gözdesi Bosna bir imza ile elden çıkarken, Kulin ailesi Bosna'dan İstanbul'a göç ediyor, çöken imparatorluğun son maliye nazırı Ahmet Reşat sürgüne gidiyordu.
Sabahat ile Aram'ın aşkı ise tehcir olaylarının acısına yenik düşmeyecekti.
Yeni bir cumhuriyet, yeni bir şehir ve yeni bir yuva kurulurken hayat hep akan bir suydu Sitare, Muhittin ve herkes için...
Savaşlar, yıkımlar, sürgünlerin ardından Umut geliyor.
Umut "Hayat Akan Bir Sudur"da Kulin, Veda ile başladığı Osmanlı ailelerinin yaşamına, bu kez de Cumhuriyetin yeni kurulmakta olduğu sancılı yıllarda tanıklık ediyor. Akıp gitmekte olan günlük hayat derinden değişmekte, bu değişim aşklara, dostluklara, aile ilişkilerine, her şeye yansımaktadır.
Ayşe Kulin, bir kez daha okurlarına ellerinden bırakamayacakları, okuyup bitirdikten sonra anılarına katacakları bir armağan sunuyor.

Okuduğum ilk Ayşe Kulin romanı... İlk sayfasından itibaren keyifle okudum, bir çırpıda biitirdim... Yazarın diğer kitaplarını da merak ettim...

Yalnız... Sabahat ve Aram'a ne oldu? Tamam aşklarından vazgeçmediler de, kavuşabildiler mi? Sorumun cevabını alamadan kitabın son cümlesini okuduğumda hayal kırıklığına uğradım doğrusu... :)

6 yorum:

SERAP dedi ki...

Merhaba;
Kitap Kurdu'ndan uzandım sayfanıza...Umut 3'lü bir serinin 2. kitabıdır.İlk kitap Veda'yı okumadan bunu okumanız biraz talihsizlik olmuş.Olsun telafi edersiniz.Sabahat ve Aram'a ne oldu? sorusunun cevabını ise çıktığı zaman 3. kitapta öğrenebileceğiz.
Kitapla ve sevgiyle kalın :)

Betül dedi ki...

Hoşgeldiniz, ne iyi ettiniz de geldiniz:)

Elimin altında hiç kitap kalmadığı ve sipariş de veremediğim bir zamanda kuzenim gönderdi bu kitabı... Hiç aklıma gelmedi bir seriye ait olabileceği:(( Benim takıntım vardır birbirinin devamı olmasa bile yayın sıralarına göre okurum aynı yazarın kitaplarını...

Hay Allah diyorum başka da bişey demiyorum :)

Sevgiler...

EHA dedi ki...

sabahat ve aram evlendiler
bunu kitaptaki aile soyagacından farkettim bende :)
ha bu arada merhaba blogunuzu şimdi keşfettim güzel bir blog sizi izliycem :)
sevgiler.

Betül dedi ki...

Merhaba :)

Çok teşekkür ederim:)

Siz yazınca açıp baktım tekrar evet evlenmişler:)) Üçüncü kitabı bekliyorum bakalım nasıl evlenmişler...

Sevgiler...

NEKO dedi ki...

Aynı şey bana da Sevdalinka'yı okuduğumda olmuştu. Küt diye biten, kime ne olduğunu açıklamayan sonu beni hayal kırıklığına uğratmıştı. Ayşe Kulin'in her romanı böyle mi bitiyor yoksa :)

Betül dedi ki...

Merhaba sevgili Neko, hoşgeldiniz bloguma:)
Benim ilk Ayşe Kulin kitabımdı bu, devamı gelecekmiş, öğrenecekmişiz neler olup bittiğini:) Bekleyelim bakalım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...