2 Eylül 2009 Çarşamba

KİMYA HATUN


Yazar: Saide Kuts
Yayınevi: Sonsuz Kitap
Yayın Yılı: 2007
Sayfa Sayısı: 328


Arka Kapak:
Kocasının ölümünden sonra Mevlana Celaleddin-i Rumi ile evlenen Kerra Hatun, yeni kocasının haremine yerleşir. Tabii sevgili kızı Kimya da onunladır. Kimya Hatun içine düştüğü bu yeni dünyada bir yandan kendini bulmaya çalışırken, diğer yandan da Mevlana'nın özel yaşamına şaşkınlıkla şahit olmaktadır...


Gerçekleri yansıtmağını, ciddi bir araştırma ürünü olmadığını düşünmem bir yana koyulacak olursa okuması keyifli, hoş bir kitap idi... Tavsiye eder miyim? Mevlana ve Şems hakkında tarihi ve de gerçek bilgiler edinebileceğinizi düşünüyorsanız, hayır; hoş zaman geçirebileceğiniz bir roman okumak istiyorsanız, evet :)

4 yorum:

SERAP dedi ki...

Benzer bir yorumu bende yapmıştım.Yinede Mevlana gibi bir şahsiyetin başından geçenleri anlatan bir kitabın çok kurguya dayanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Betül dedi ki...

Kesinlikle aynı fikirdeyim... Teşekkürler ses verdiğiniz için :)

Kitapkolik dedi ki...

Elif Şafak - Aşk Kitabını okuduktan sonra Kimya Hatun'u oldukca fazla merak etmistim. Bununla ilgili bir kitap okumayı düşünüyorum ama maalesef gerçekleri anlatan düzgün bir kitap bulabilmiş değilim.

Betül dedi ki...

Ben de bu tarz kitap arayışı içindeyim uzun zamandır ama şimdiye kadar tarihi bilgiler açısından saptırılmamış bir eserle karşılaşmadım doğrusu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...