Sayfa Sayısı: 240
Arka Kapak:
Ne içine kapanmak sorunları çözer hayatta, ne de alıp başını gitmek.
Çünkü insan gittiği yere kalbini de götürür.
Kalbin her zaman aradığıysa ‘yakınlık’tır.
Mustafa Ulusoy, bizi kalbimizin aradığı ’yakınlık’a çağırıyor. Yine, insanın iç dünyasında olup bitenlere ’yakın’dan ve bilgeliği arayan bir bakışla yaklaşıyor. Narsistik rzu çağına, varlığın dilini okuyup dilsizlikten kurtlmaya, insanla kâinat arasındaki bağlılığa, kadın erkek ilişkilerine, çocuklara Mutlak Varlığın nasıl anlatılacağına, sonsuzun tanığı olmaya değiniyor.
Kimi zaman öykü, kimi zaman makale kıvamında denemeler biçiminde kaleme aldığı yazıların hepsi gelip bir noktada buluşuyor: Kalbin O’na yakınlığı.
“İki insan arasındaki mesafenin hiç kapanmayacağını ve bir insanın başka bir insanı mutlak olarak anlayamayacağını fark edince, kalbini O’na açtı. İstediği şeyi insanlar veremeyecekti. İnsanların kötü niyetinden kaynaklanmıyordu bu. İstediği şeyi vermiyor değillerdi. Veremiyorlardı. Onu mutlak olarak ancak Mutlak Varlık anlayabilirdi. O’nun kendisini mutlak olarak anladığını hissedince, içindeki uzaklıklar kapandı; Mutlak Varlık, ona mutlak yakındı.”
Yakınlık, yazarın ikinci deneme kitabı. Öykü lezzetinde, makale ciddiyetinde denemeleriyle Mustafa Ulusoy yine psikiyatrist - yazar kimliklerini harmanlıyor.
Kişinin iç dünyasına dair çözümlemeleri, evlilik ve aile hayatına dair tespitleriyle yaşadığımız çağa dair incelikli ve derin analizler okuyucuyu bekliyor. Değişik konulardan oluşsa da her denemenin gelip dayandığı nokta: YAKINLIK.
Ve... Mustafa Ulusoy yazıları bana çok iyi geliyor :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder